Aalst krijgt vernieuwde moderne winkelgalerij

Stadsbestuur kent bouwvergunning toe voor grondige facelift Pieter Van Aelst galerij

Aalst krijgt een nieuw gerenoveerde, moderne winkelgalerij. De stad reikte zopas de bouwvergunning uit om de Pieter Van Aelst passage, de grootste winkelgalerij van Aalst, na twintig jaar een zeer grondige facelift te geven. Eind dit jaar moeten de werken gefinaliseerd zijn. “Dit moet de aantrekkingskracht van Aalst als winkelstad nog vergroten”, zegt Axel Ceusters, commercieel manager van Group Hugo Ceusters-SCMS, die als grootste beheerder van shoppingcentra de winkelgalerij beheert.

                                                          ***

De galerij - gelegen tussen de populaire Nieuwstraat en Kattestraat en op een steenworp van het Aalsterse Belfort - dateert al van eind jaren ‘90 en bleef al die jaren ongewijzigd. Hoewel de infrastructuur nog in orde is, ontplooit eigenaar AXA Belgium een lange termijnsvisie, waarbij de galerij volledig gerenoveerd wordt en een grondige upgrade krijgt. Concreet zal zo het overkapte gedeelte met 20 meter uitgebreid worden, het plein aan de kant van de Kattestraat wordt heraangelegd, en alle winkelgevels krijgen een strakke moderne look.

“Met deze renovatie krijgt Aalst een winkelgalerij die helemaal up-to-date is, iets waar elke centrumstad nood aan heeft. Streefdoel is in elk geval om nog voor de zomer met de werken te starten en ervoor te zorgen dat alle winkelunits verhuurd zijn zodra de renovatiewerken klaar zijn.”

Axel Ceusters, commercieel manager bij vastgoedgroep Group Hugo Ceusters-SCMS.

Heropleving

De nieuwe winkelgalerij moet de aantrekkingskracht van het handelscentrum in de Aalsterse binnenstad versterken. Sinds kort waait er een nieuwe wind door de ajuinstad. In februari nog bevestigden grote ketens zoals Fnac en Zara dat ze filialen zullen openen vlakbij de Pieter Van Aelst galerij.

“De passage Pieter Van Aelst bestaat al twintig jaar. De verbouwingen zullen zorgen voor een modernere uitstraling van de galerij en de vernieuwingswerken zullen ongetwijfeld een positieve bijdrage leveren aan het visueel karakter van onze Aalsterse binnenstad.”

Caroline Verdoodt (N-VA), schepen van Ruimtelijke Ordening

Ook Katrien Beulens, schepen van Economie, toont zich een groot voorstander van de grondige renovatiewerken.

“De heraanleg van de Pieter Van Aelst galerij is een mooie opwaardering in het hart van ons winkelcentrum, waar de stad voorheen al inspanningen voor leverde en zeker nog zal leveren. Het feit dat de eigenaars voor hun project overleg hebben gepleegd en rekening houden met de stad, apprecieer ik enorm.”

Katrien Beulens (CD&V), schepen van Economie

Samenwerking

Architectenbureau Ante Architecten uit Sint-Niklaas tekende de plannen voor de renovatie. Een jaar lang organiseerde het daarvoor brainstorm- en overlegmomenten met de eigenaar, de beheerder van de galerij en met het stadsbestuur. De verbouwingen, die in vier fases zullen verlopen, gaan binnen enkele weken van start. Tijdens de werken blijven alle winkels toegankelijk en zal de hinder zo beperkt mogelijk blijven.

Axel Ceusters

Commercial Manager, Group Hugo Ceusters-SCMS

Patricia Verhoeven

Shopping Center Manager , Group Hugo Ceusters-SCMS

Dajo Hermans

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be