Steeds meer Belgen hernieuwen hun huwelijksbeloften

Koppels laten nieuwe trouwfoto maken in Wijnegem tijdens Valentijnsweek

Na 15, 20, 30 of zelfs 60 jaar huwelijk je trouwbeloften hernieuwen. In de VS is een ‘wedding vow renewal’ al jaren ingeburgerd, maar ook in ons land doen stilaan steeds meer koppels het. In intieme kring of met een stevig feestje en vaak met de nodige franjes zoals een tweede huwelijksreis, opgepoetste of nieuwe (verlovings)ringen en een mooie outfit. Volgens trendanalist Herman Konings zijn de Belgen meer dan ooit op zoek naar beleving en bevestiging in hun leven. Om in te spelen op deze trend, organiseert Wijnegem tijdens de Valentijnsweek een fotoshoot voor koppels die graag een nieuwe trouwfoto willen laten maken.

Goed 25 jaar nadat ze elkaar onder grote belangstelling in Antwerpen het ‘ja-woord’ gaven, hernieuwden tv-programmamaker Paul Jambers en succesauteur Pascale Naessens vorig jaar hun trouwbeloften in Venetië. Ze volgden daarmee het voorbeeld van supersterren uit Amerika, zoals Jay-Z en Beyoncé, waar een zogeheten ‘renewal of the vows’ al jaren is ingeburgerd. Stilaan organiseren ook steeds meer ‘gewone’ Belgische koppels een dag waarop ze elkaar opnieuw eeuwige trouw beloven. Het idee spreekt zo goed aan, dat ook sommige gemeentebesturen en zélfs verzorgingstehuizen dezer dagen al een ‘officiële’ vernieuwing van de huwelijksbeloften op touw zetten. 

Koppels die hun trouwbeloften vernieuwen, doen dat ofwel in intieme kring met de kinderen en/of kleinkinderen, ofwel met een stevig feestje met familie en vrienden. Vaak komen daar ook de nodige franjes aan te pas, zoals een mooie taart en nieuwe of opgepoetste ringen.

Beleving en bevestiging

Trendanalist en consumentenpsycholoog Herman Konings merkt de trend ook al een tijdje op en ziet hoe de ‘wedding vow renewal’ een plaats verovert in de zogeheten belevingseconomie. Steeds meer Belgen zijn tegenwoordig niet meer in de eerste plaats op zoek naar louter een product of dienst, maar naar een belevenis, een goede herinnering. En dat is niet verwonderlijk, aldus Konings.

“Vele Belgische koppels boven de 30 jaar hebben het tegenwoordig zo druk dat ze nog amper tijd hebben voor elkaar. Doordat ze ook nog eens naar een andere gemeente zijn verhuisd, om dichter bij het werk te wonen, zien ze ook hun vrienden en familie nog amper. In de vrije tijd die hen rest, willen ze zoveel mogelijk uit het leven halen. Meer dan ooit zijn zij op zoek naar beleving. Om de zoveel tijd organiseren ze daarom grote vriendenweekends of familiefeesten. Zo’n hernieuwing van de huwelijksbeloften past helemaal in die sfeer.”

Herman Konings, Trendanalist van nXt

Volgens Konings werkt een hernieuwing van de geloften bovendien ook heel bevestigend: we zijn nog steeds een hechte familie, een hechte vriendengroep en voorál een hecht koppel.

Nieuwe trouwfoto

Om in te spelen op de trend, organiseert Wijnegem Shopping tijdens deze Valentijnsweek een fotoshoot voor koppels die graag een nieuwe trouwfoto willen laten maken. Dat kan voor het koppel zelf, maar zij kunnen ook kiezen voor een familieportret met kinderen erbij. Wie graag echt een kopie wil van z'n huwelijksfoto maar dan zovele jaren later, mag zijn/haar orginele trouwfoto meebrengen zodat de pose volledig nagedaan kan worden. Wie nog een stapje verder wil gaan, mag uiteraard ook de huwelijkskledij meebrengen.

Voor wie een (kleine) aankoop doet in het shoppingcentrum is de foto gratis. Om de setting helemaal goed te zetten, voorziet Wijnegem overigens een bloemenwand, een eik van 5 meter hoog, een huwelijksboog van 2,5 meter breed en een groot rood hart van 8 meter breed.

De fotoshoots zijn mogelijk op woensdag 13 februari tussen 14 en 18.30 uur, op vrijdag 15 februari tussen 15 en 18.30 uur en op zaterdag 16 februari tussen 11 en 18 uur.

“Het valt op dat ook de winkeliers in ons shoppingcenter zich helemaal voorbereiden op Valentijn. Voor heel wat Belgen die een vernieuwing van de huwelijksbeloften in gedachten hebben, is dit zeker ook een moment om op te zoek te gaan naar een mooie ruiker bloemen, misschien zelfs tweede huwelijksreis of een nieuwe, betaalbare outfit waarin ze hun partner voor een tweede keer hun liefde willen verklaren.”

Katrien Geysen, Shopping Center Manager Wijnegem

 

Katrien Geysen

Shopping Center Manager, Wijnegem

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be