Eerste bedrijven nemen intrek in kmo-park Veldegem Statie

In de Koning Albertstraat in Veldegem kunnen kmo’s en bedrijven sinds vandaag hun intrek nemen in het gloednieuwe kmo-park Veldegem Statie. De site van bijna 2 hectare, waar vroeger ijzergieterij Decloedt-Decov gevestigd was, biedt plaats voor zo’n 25 kmo’s. Daarnaast is er ook plaats voor een commerciële ruimte en drie appartementen. De verkoop gaat hard: op enkele loodsen na is het kmo-park volledig verkocht. 

Twee jaar nadat de sloop van de voormalige ijzergieterij Decloedt-Decov aanving, kunnen de eerste kmo’s en bedrijven vandaag hun intrek nemen in het gloednieuwe kmo-park in Veldegem. Het bedrijventerrein krijgt de naam Veldegem Statie, een verwijzing naar het vroegere station van Veldegem dat vlakbij lag en sinds 1955 niet meer bediend wordt. 

Grote nood

In het totaal telt dit nieuwe bedrijventerrein 25 kmo-units met oppervlaktes die variëren tussen de 174 m² en 471 m². De loodsen zijn casco opgeleverd, zodat de koper de mogelijkheid heeft om meerdere units samen te voegen en ze naar eigen behoefte in te richten. De kmo's krijgen ook de mogelijkheid om zelf zonnepanelen te plaatsen op het dak.

Er was duidelijk nood aan een nieuw bedrijventerrein: op drie units na is de site volledig uitverkocht aan onder andere schilders en timmermannnen. Ook eerdere gelijkaardige projecten van projectontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp oogstten veel succes. Zo opende de groep eerder dit jaar het kmo-park Careel in Kluisbergen en vorig jaar Wielexco in Wielsbeke. Ook in de toekomst zal de projectontwikkelaar blijven in investeren in dergelijke kmo-parken. 

“We merken dat er vandaag veel vraag is naar kleinere bedrijfsunits. Heel wat plaatselijke zelfstandigen, zoals schilders, schrijnwerkers en keukenbouwers, zijn op zoek naar een kwalitatieve uitvalsbasis om hun zaak verder uit te bouwen. Projecten zoals Veldegem Statie bieden hen die mogelijkheid. Bovendien geniet deze site van een uitstekende bereikbaarheid, op een steenworp van de E403.” Kathleen Dewulf, managing partner van Global Estate Group

Handelsruimte

Aan de bedrijvige Koning Albertstraat bevindt zich nog een derde gebouw met drie appartementen en een commerciële ruimte op het gelijkvloers. De handelsruimte van net geen 200 m² is geschikt als winkel of showroom, maar kan evengoed dienen als kantoorruimte voor vrije beroepen. De stad is alvast enthousiast over dit nieuwe bedrijventerrein. 

“Zedelgem is een levendige gemeente waarin kwaliteitsvolle ruimte gecreëerd wordt voor bedrijven en ondernemers, telkens met een goede aansluiting voor een veilige en vlotte mobiliteit. Onze gemeente kent een sterke economische activiteit mede dankzij de aanwezigheid van bedrijven en KMO’s. Het KMO-park Veldegem Statie betekent dan ook een mooie, nieuwe realisatie voor Zedelgem. Ik wens het project alle succes toe.” Annick Vermeulen, burgemeester van Zedelgem

De site wordt op donderdag 16 juli om 17u officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester, de schepenen, de architect, aannemers en enkele van de nieuwe eigenaars. 

Kathleen Dewulf

Global Estate Group

Marthe Saelens

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be