Belg loopt storm voor vastgoed in nieuw stukje Knokke

Duinenwater concurreert met Knokke-Heist en Knokke Het Zoute

Een appartement op de Knokse zeedijk is al decennialang een gegeerd statussymbool, al moet je er wel steeds dieper voor in de buidel tasten. Daarom zoekt de Belg het almaar vaker landinwaarts in Knokke. De vraag naar appartementen en woningen op die zogeheten “tweede lijn” is intussen zo groot dat er volop werk is gemaakt van een nieuw stuk Knokke. Naast Knokke-Heist en Knokke Het Zoute heeft Knokke nu ook Duinenwater, een compleet nieuwe wijk die werd ingepland in een groot stuk braakliggende polders. Het gaat om meer dan 300 woningen en appartementen, een waterplas van ruim 11 hectare, tal van horecazaken, én binnenkort een golfterrein. Intussen is het stormlopen voor wie vastgoed wil kopen in het nieuw stuk Knokke.

Het succesverhaal van de Knokse zeedijk is langzaam maar zeker op z’n grenzen gestoten. De prijzen waren er al torenhoog, en ze blijven maar stijgen. Intussen worden de gebouwen op de dijk almaar ouder en wordt er nog te weinig gerenoveerd, wat de kosten ook nog eens doet stijgen. Gevolg: heel wat tweede verblijvers blijven kiezen voor Knokke, maar kijken voor hun woning achter de zeedijk. De prijzen liggen er iets minder hoog en de woningen zelf zijn meestal recenter gebouwd.

Het is een trend die ook de bouwpromotoren niet ontgaan is. Zo wordt er steeds meer op die zogeheten tweede lijn ontwikkeld. Het meest opvallend project daarbij is woonproject Duinenwater, op een steenworp van het station. Vastgoedontwikkelaar Triple Living bouwt er een nieuw stuk Knokke op de voormalige poldervlakte langs de Natiënlaan.

“Naast Knokke-Heist en Knokke Het Zoute is er nu een derde grote wijk ontwikkeld, genaamd Duinenwater. Het gaat letterlijk om een nieuwe buurt waar momenteel al zo’n 300 wooneenheden gebouwd zijn. En er staan er nog eens een 400-tal op de planning.” Sam De Maeyer, woordvoerder Triple Living.

Dat het bij de Belg aanslaat, mag duidelijk zijn: bij elke fase van het project was reeds 90% verkocht voor de bouw voltooid was. Kopers zijn zowel tweede verblijvers, als jonge gezinnen uit de regio die er zich permanent willen vestigen. Naar de reden van de populariteit is het niet ver zoeken: de prijzen beginnen er al vanaf 275.000 euro.

11 hectare grote plas, horeca, én golfterrein

Meest opmerkelijke is dat er intussen al veel meer gebouwd is dan enkel woningen en appartementen. Zo is er ook de Put Van De Cloedt, een 11 hectare grote waterplas waar iedereen kan wakeboarden, waterskiën, zeilen of surfen. Daarnaast is er ook een publiek zwembad en fitnesscenter voorzien, en zijn er al een aantal horecazaken, winkels en supermarkten.

Bovendien wordt er elke zomer een internationaal gerenommeerde jumping wedstrijd georganiseerd. En: er komt een golfterrein. De hele ontwikkeling bevat nota bene zo’n 120 hectare groen, en in het najaar wordt daar nog 20 hectare bos bij geplant.

“Het is nu al een wijk die sterk leeft. Dat komt omdat er niet alleen tweede verblijvers wonen, maar ook heel wat gezinnen die hier permanent verblijven. Het is dus zeker geen spookbuurt, waar bijvoorbeeld in de winter iedereen wegtrekt, zoals in bepaalde wijken aan de kust wel het geval is.” Sam De Maeyer, woordvoerder Triple Living

Momenteel zijn er al 175 appartementen en 40 woningen opgeleverd en bewoond. In de komende maanden zullen daar nog eens 75-tal wooneenheden bijkomen.

Sam De Maeyer

Triple Living

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be